Ruspolitikk og ettervern

Leste i dag et utrolig bra blogginnlegg av Anlov P.Marhiesen i Nettavisen. Han skriver om norsk ruspolitikk og at vi vet hva som er galt. Og noe han konkret tar frem som løsning er noe alle vi som har vært innenfor systemet har sagt lenge, ETTERVERN!!

Ja vi har mange avrusningsplasser men ikke nok. Rus er enda så tabubelagt og som han skrev at politikerne krangler mer om å skjule enn å løse. Rusmisbrukere blir sett på som mindreverdige istedenfor syke.skal ikke dem ha like stor rett på medisinsk behandling og oppfølging som en hvilken som helst syk pasient??

Fra egen erfaring har jeg sett hvor viktig ettervern er for å komme seg tilbake i samfunnet etter et liv med rus og kriminalitet. De fleste må jobbe hardt hver dag med å enten skulle ut i jobb, behandling av psykiske lidelser osv. Og køene er lange i psykiatrien. Er ikke så lenge siden temaet ble tatt frem om at man må behandle både rus og psykiske lidelser samtidig da disse får hånd i hånd.

Å se hvor mange som faller tilbake pga lite eller null nettverk er skremmende. Og mørketallene er store! Når skal politikerne få ut fingeren og ta tak??

Jeg selv bodde på et ungdomshjem som har satset stort på ettervern. Dem fulgte oss opp mange år etterpå og enda nå som mange av oss er voksne med barn og eggene familier, samles vi rett som det er. Vi var en familie og ikke kun ungdommer med rus og adferdsvansker.

Dette er et tema som blir tatt opp om og om igjen men aldri kommer dem frem til en slags løsning. Ja vi skal visstnok ha et bra helsevesen men det meste fungerer kun i teorien. Når dem legger ned rustiltak og ikke hjelper misbrukerne videre når avrusningen er gjort er det som oftest rett tilbake til det gamle og kjente:(

Norge har et av de høyeste tallene for overdoser og her er det også mye mørketall. De fleste overdoser blir tatt etter endt behandling da kroppen ikke tåler samme dosene som før.

Våkne opp og ta vare på alle uansett problemer!!

Beyoung❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

Lag ditt nettsted på WordPress.com
Sett i gang
%d bloggere like this: