Å være uføre er ingen ferie!!

Heldig du som kan bare slappe av og gjøre det du vil!

Denne uttalelsen har jeg fått noen ganger og hørt flere som har opplevd denne eller liknende kommentarer.

Å være ufør bringer med seg mye trøbbel i hverdagen for mange. Ikke nok med at man skal møte så mange fordommer men i tillegg får man å føler seg utrolig mindreverdig fordi man er "utenfor"samfunnet.

Har ofte pratet med min samboer om dette , mye fordi jeg føler en slags sjalusi. Ikke på han,men på alt det å være i arbeidslivet fører med seg.

Jeg savner den tiden da jeg stod opp og dro på jobb, møtte kolleger og faktisk så frem til helgen. Fikk min lønn som alle andre og så jeg var behov for.

Litt tilbake til det å såkalt bare være hjemme og gjøre det jeg vil. Ja det kan jeg! Men var det et valg? Nei så absolutt ikke. Jeg har prøvd alt,og da mener jeg ALT!! Men tilslutt måtte jeg bare innse at skulle jeg klare å jobbe med meg selv måtte hele fokuset ligge der. Endte alltid opp sykemeldt etter et par mndr.

Nok en gang misslykkes jeg i noe som de fleste tar som helt naturlig å gjøre. Det tærer enormt på selvtilliten og man lurer ofte på hva man duger til.

Ja hva jobber du med da??

Man møter nye mennesker. Trosser angsten og depresjonen og faktisk prøver å være en del av samfunnet. Og dette er det alle er opptatt av.

Nei jeg er uføre sier jeg og legger ofte til et dessverre i slutten. Kjenner skammen sprer seg i hele magen.

Jasså er du syk???

Hallo for et dumt spørsmål! Ja det er noe "galt"med meg siden jeg er uføre selv om det ikke synes på utsiden.

Min samboer sa noe bra ang dette. Og det er at folk flest har lettere for å akseptere når dem får satt ting i bås. Og det har han rett i. Men jeg er ikke mine diagnoser. Selv om de oftest preger mye av mine daglige avgjørelser og reaksjoner.

Å måtte føle en skam eller å få sånne stakkars deg blikk hjelper så absolutt ikke.

Enda selv nå jobber jeg hver dag med å akseptere at slik er det blitt. Og at jeg ikke alltid kan kontrollere alle situasjoner.

Å bli uføre er for det første en lang prosess og du må bevise at du er syk nok. Systemet er ikke laget for de svake. Du må være beinhard for hjelp er det lite å få av. Så om noen prater til meg om alle naverne som bare snylter på skatten dems blir jeg dårlig. Ja det finnes noen av dem. De som ikke gidder. Dette er igjen snakk om en totalt uvitenhet som viser hvor lett det er å dømme andre.

Men jeg jobber faktisk!! Hver dag. 24/7. Med meg selv og mitt hode som gjør meg utslitt. Noen dager er det nok å komme seg ut av sengen og lage seg mat. Man gråter av ingenting mens andre dager orker man både å være sosial og koser seg. Men hva gjør jeg egentlig? Jo jeg rydder og vasker. Jeg ser serier og drar på stranden(siden jeg er så veldig å bo i et varmt land). Jeg har brukt tid på å skaffe meg et nettverk her jeg bor nå. Ellers er jeg mye alene.

Jeg er heldig som har de få nære rundt meg som kjenner meg og min samboer som støtter meg hele tiden. Han må ofte be meg slappe av og ikke pushe grensene for mye. Tar meg ut og holder meg i hånden så jeg skal føle meg trygg. Ikke minst forteller meg hvor stolt han er og at han håper jeg snart kan se hvor mye jeg faktisk får til. ❤

Min bestevenninne som stiller opp selv om vi bor mange mil fra hverandre. Ikke bare for meg men for mine barn❤

Også de som har vært så fantastiske å ta seg av mine kjæreste barn da jeg selv måtte innse at dem trengte mer enn jeg kunne gi ❤

Så til alle dere som tror at det bare er å gå å uføre seg så er livet en ferie og du bare mottar penger: educate yourself !!!

Det tar mennesker alt dem eier av krefter og mot for å gå til det skrittet. Slutt å legg skam på å være ufør når man faktisk har prøvd alt.

Og til politikerne: se menneskene og ikke bare pengene. For å leve som ufør er hardt nok fra før!!

Elsker alle mine❤

Beyoung💜

2 kommentarer om “Å være uføre er ingen ferie!!

Legg til din

  1. Bra skrevet og sant, sår på utsiden er mye lettere å se enn de på innsiden. Generelt vites det for lite om å være ufør, syk og dermed skapes det meninger som ingensteds hører hjemme eller passer. Jeg er stolt av deg, ser hvor hardt du forsøker og håper jeg kan være der for deg. Elsker deg

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

Lag ditt nettsted på WordPress.com
Sett i gang
%d bloggere like this: