Barnevernsbarn på 80 og 90 tallet.

Dette er enda en ganske delikat sak og jeg kan kun skrive av egne erfaringer og meninger.

Å vokse opp under barnevernet er tøft nok for mange og når da det systemet som skal "redde deg" svikter står du veldig alene. Ingen hører din stemme eller ser hvordan du kjemper for å holde hodet over vannet.

Vært mye fokus på barnevern og alle har forskjellige meninger. Jeg skriver ofte om disse temaene da det for min del dukker opp minner og tanker oftere enn jeg skulle ønske.

Mange unge har fått erstatning etter å ha vært under barnevernet i denne tidsperioden og jeg var en av dem. Og det føltes godt å få en "unnskyldning" selv om den var uoffisiell.Nå skal det sies at denne kom fra kommunen og ikke staten. Søkte hos staten først og dem mente at jeg ikke hadde krav på noe.

Tilbake til det å være et barnevernsbarn. I dag skjer det også mange feil og man leser om saker hvor det ser mer ut som en heksejakt enn faktisk at barnet er i fare. Og der hvor barnevernet burde vært inne for lenge siden har dem ikke så mye som sjekket opp en eventuell bekymringsmelding.

Å bli en kasteball i systemet mellom leger, psykologer, beredskapshjem, barnehjem og fosterhjem er en utrolig stor påkjenning. Hvem kan man stole på? Hvorfor forteller ingen hvorfor ting er som dem er?? Og som voksen sitter man som oftest med utrolig mange ubesvarte spørsmål.

Heldigvis gjelder ikke dette alle saker!!!

Men på 80 og 90 tallet var det veldig lite kontroll fra barnevernet på fosterhjem og så mange som opplevde vold og misbruk på så mange måter. Mange av disse er endel av de unge uføre som har fått varige psykiske lidelser. De som mange slenger ut av seg at "snylter" på skattebetalerne.

Mange har slitt med tung rus/ alkohol eller selvskading på andre måter….

Og når man ender opp uføre så står man nok en gang veldig alene i et system som på mange måter ikke fungerer i praksis.

Barnevernet må moderniseres!! Lover må fornyes og endres og vi må se mer enn bare paragrafer. Både barn og foreldre er viktig her. Og noe jeg selv lærte er at alle barn som havner i systemet må bli hørt, gies trygghet og sett!!

Så hør på oss som er voksne nå med egne barn og som har vært på den siden og opplevd hva lover og paragrafer kan gjøre med et liv! Kom inn tidligere og ikke avvis de som ber om hjelp.

Beyoung💜

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

Lag ditt nettsted på WordPress.com
Sett i gang
%d bloggere like this: