Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

I natt har det blitt null søvn og altfor mange tanker… følelsene tar igjen overhånd og tilslutt blir det mange irrasjonelle tanker som regjerer. Og ut på morgenkvisten tenker man litt på hvordan ville livet vært uten diagnosene, tankene, og generelt alt man har opplevd?

En ting er sikkert og det er at jeg ville ikke vært meg! Ja jeg er emosjonell og overtenker det meste i fillebiter. Men også den som alltid gir og gir til det er tomt, elsker med hele meg og gjør meg sårbar enda fornuften imellom vil sette opp murene igjen.

Jeg har flere diagnoser men den mest innviklede er for meg EUPF

Emosjonelt ustabil personlighetsforstyrrelse (eupf) er en lidelse karakterisert av ustabilt og intenst følelsesliv, dårlig selvbilde og impulsive og selvdestruktive handlinger.

Her forekommer det to typer: den impulsive og borderline…

Du kan lese om det Her

Jeg har "heldigvis" borderline typen men den er i å for seg temmelig frustrerende å leve med til tider. Da jeg egentlig fikk den diagnosen som ungdom ble den senere "motbevist " og isteden var jeg en tenåring med attityde problemer!! Også vært innom diagnosen Bipolar og medisinert for denne uten å bli fullt utredet . Bipolar kan så lett forveksles med EUPF da symptomene er meget like og dessverre er dem raske med medisinering.

EUPF er noe som utvikler seg sakte gjennom barndomsårene og vises i sene tenårene. Man blir ikke kvitt denne "sykdommen" men lærer seg å leve med den og jobbe med å takle svingningene og spesielt sinnet.

Å være i et forhold med denne typen kan være ganske intenst og man krever Kansje litt mer oppmerksomhet og bekreftelse. Sjalusi og usikkerhet er mer fremtredende. Noe jeg merker ofte er at jeg snur alt mot meg selv når noe går galt. Må da være meg det er noe galt med? Ser ikke bra nok ut… følelsen av å være bare til bry eller redselen for nok en gang å bli forlatt.

Å overse eller bagatellisere mine følelser er noe jeg tar hardt. Mer enn en gang har jeg fått høre: du er sår på alt du!! Reagerer uansett!!Hva sier man til noe slikt? Når man endelig tør dele noen av de vonde følelsene har dem blitt brukt mot deg. Heldigvis er ikke alle slik.

Tillit bruker ekstra lang tid å bygges opp, og dessverre huskes hver vonde ting som har skjedd for resten av livet. Små ting kan få alt det gamle og vonde til å blusse opp som om det skjedde i går. Her kreves mye innsats og selvkontroll for ikke å la det overta fullstendig.

Terapi og en partner som er villig til å stå i dette er nesten et must.ihvertfall for min del. Så når jeg får slike netter pga noen hendelser eller liknende så vet jeg hvorfor. Og vet hele beste dag går med på å tenke gjennom og gjøre alt rasjonelt.Javisst er det utmattende men vil man så må man stå på:)

Være glad for at man kan kjenne så mye følelser når man trodde man burde vært helt tom !

Dette ble et temmelig dypt innlegg fra en meget trøtt og emosjonell frue. Snart helg og kos dere.

Beyoung💜

2 kommentarer om “Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

Legg til din

  1. Sorry at jeg gav deg en sånn natt baby. Til tross for dine diagnoser er du også ett menneske med følelser og meninger som alle oss andre. At de er mer fremtredende hos deg er en ting men å bli satt dit av meg er ikke OK. Jeg er lei meg og sammen skal vi komme oss gjennom dette og som vi sier til døde; blir sterker av dette og vi kommer gjennom dette også.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

Lag ditt nettsted på WordPress.com
Sett i gang
%d bloggere like this: